Doodledoki

Onze visie

Er wordt wel eens de vraag gesteld waarom we graag fokker willen worden van Australian Labradoodles. Wat willen wij toevoegen aan het ras? Ons antwoord daarop is: helemaal niks. 

Doodledoki staat voor verantwoord fokken met aandacht voor karakter, gezondheid en het welzijn van met name moederhond en pups waarbij zorgvuldig gekeken wordt naar erfelijke afwijkingen en erfelijke karaktertrekken. 

Onze ouderdieren worden zorgvuldig uitgezocht op bloedlijn, gezondheid en karakter. Alle ouderdieren moeten in het bezit zijn van een stamboom, DNA-testen en de verplichte testen van heupen, ellebogen en ogen. Een ouderhond die angstig gedrag laat zien, wordt bij ons niet ingezet voor de fok, evenals een hond met een erfelijke aandoening. Bij ons wordt niet gefokt op uiterlijke kenmerken (denk aan de korte snuit van bijvoorbeeld de boxer en bulldog ). 

De Australian Labradoodle is nog geen officieel ras, daar is het ras nog te jong voor. Het zou beschouwd kunnen worden als een ras in opbouw. Het is zeer belangrijk om gecontroleerd te blijven fokken met een ras in opbouw en op die manier ervoor te zorgen dat de specifieke kenmerken zoals de allergievriendelijkheid behouden blijven. 

Wat kunt u verder van ons verwachten?

  • Een goed gevoel bij de nieuwe baasjes
  • Een goede match tussen nieuwe eigenaar en pup
  • Informatievoorziening
  • Optimale zorg voor de pups

Wij verkopen onze pups niet zomaar aan iedereen. Een goed gevoel bij de nieuwe baasjes is voor ons essentieel. We willen graag weten bij wie en waar onze pups terecht komen. Dit betekent dat wij altijd kennis willen maken voordat we een pup besluiten te verkopen. 

Wij zorgen voor een goede match tussen de nieuwe eigenaar en de pup. Karakter van de pup is daarbij doorslaggevend. Een pup die graag bezig wordt gehouden is meer geschikt voor een gezin met kinderen en een pup die niet snel onder de indruk is van nieuwe dingen zou geschikt kunnen zijn als hulphond. 

Er wordt met zorg gekeken welke pup bij welk gezin past. 

Informatievoorziening vinden wij onmisbaar. Het houdt niet op bij de verkoop van een pup. We willen de nieuwe baasje begeleiden bij de aanschaf van een nieuw gezinslid, zodat de pup uit kan groeien tot een opgevoede, gezonde, lieve hond. 

Het laatste en belangrijkste: wij bieden optimale zorg vanaf de geboorte tot aan het uitvliegen van de pups. Onze pups krijgen de beste medische zorg en socialisatie. Onze pups blijven van de geboorte totdat ze gaan verhuizen in de woonkamer. Ze groeien op in huiselijke kring.